info@liderbalans.com (0324) 234 15 50
info@liderbalans.com (0324) 234 15 50

Makine sektöründe bilinmesi gerekenlerin en başında yer alan Endüstriyel Yağlar , çok önemli bir yere sahiptir. Kimi yağlamada gres, kimilerinde ise sıvılar kullanılmaktadır. Bazı firmalar, bu yağların içerisine katkı maddesi koyarak özellikli yağ elde etmeye çalışırlar. Böylece firmalar kendi özel yağlarını kendi maddelerine göre üretmektedirler.

Yağlar genel olarak bakıldığı zaman 2’ye ayrılır. Bunların birincisi madeni yağlar , diğeri ise sentetik yağlardır. Yağların elde edilişinde kullanım alanına göre maddeler eklenip, çıkarılmaktadır.

Endüstriyel Yağlar ve Kazandırılan Özellikler

  • Çökeltme Önleyici
  • Oksit Giderici
  • Aşınma Önleyici
  • Köpüklenme Önleyici ve Giderici
  • Sürtünme Azaltıcı
  • Performans Artırıcı

gibi özellikler kazandırılmaktadır. Ancak bunlar tabii ki sektöre, kullanım alanına göre değişmektedir. Genel olarak otomotiv sektöründeki kullanım alanları bu şekildedir.

Yağlar elde edilirken, % 90 Baz yağı geri kalan %10luk kısım ise katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Buda yağın aslında doğal gibi olmasını sağlamaktadır. 

Makine-yaglari Endüstriyel Yağlar ve Gresler
makine yağları

Yağlamanın amacı, yüzeyler arasında bir tabaka oluşturarak sürtünmeleri engellemek, daha kaygan bir yapıya bürünmesini sağlamak ve oksidasyonu engellemek olarak bilinmektedir.

Endüstriyel Yağ Çeşitleri

Yağ çeşitleri katkılarıyla birlikte farklı farklı bilinmektedir. En çok bilinen yağ çeşitleri ise şunlardır :

  1. Dişli Yağları
  2. Açık dişli yağları
  3. Trafo yağları
  4. Tekstil yağları
  5. Kalıp yağları
  6. Genel makine yağları
  7. Hidrolik sistem yağları
  8. Türbin ve Sirkülasyon yağları
  9. Silindir yağları
  10. Havalı alet yağları
  11. Çelik halat yağları

gibi çeşitleri bulunmaktadır. Bunların tamamı ise farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Daha çok bilgi almak için sitemizi takip edebilirsiniz.

Ayrıca sitemizi inceleyerek haftalık olarak eklediğimiz yazılar ile birlikte, sizde bilgi sahibi olabilirsiniz. Bizimle iletişim sağlamak için telefon numaralarımız:

+90 507 220 71 35  —-  +90 324 234 15 50 —– +90 324 234 99 27

Leave a Reply